Body Mind Release is een methodiek die jou kan helpen de innerlijke oorzaak van je levensklachten aan te pakken en op te lossen. Je gaat letterlijk ruimte te maken van binnen en je positieve gevoelens weer terug halen want die zijn van JOU.    Dat klinkt simpel he? Dat is het ook.

 

Wat is ballast?

Dit zijn beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die ieder van ons gedurende zijn/haar leven opdoet door gebeurtenissen en situaties welke wij meemaken. Volgens onderzoek van celbioloog Dr. Bruce Lipton wordt 95% van hoe wij ons voelen, denken, handelen, gedragen, in het leven staan, welke keuzes wij maken, of wij succesvol zijn of niet bepaald door de ballast die wij bij ons dragen. Deze ballast kleurt de bril waarmee je naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Het zorgt ervoor of iets wel of niet lukt in jouw leven en op termijn zelfs welke ziekten zich zouden kunnen ontwikkelen.

 

Ter verduidelijking

Vergelijk jezelf nu eerst eens met een luchtballon. Het mandje (bestaande uit jouw lichaam en onderbewustzijn) is in dat geval het rugzakje waarin jij jouw onverwerkte ballast (zoals emoties, gevoelens, angsten, overtuigingen en persoonlijke conclusies) van het verleden opgeslagen hebt.

De lucht in jouw ballon bestaat uit jouw levensenergie, levenskracht, en - zoals ik dat noem positieve expressies of positieve gevoelens. Denk hierbij aan; positiviteit, doel, vastberadenheid, liefde voor jezelf, loyaliteit en betrokkenheid naar jezelf, levensvreugde, etc..

 

Is de ballon vol en het mandje leeg dan voel jij je volledig vrij, energiek, zelfstandig, etc..  Kortom je staat in jouw eigen kracht en voelt je sterk en zeker. Bij elk ‘negatief ervaren’ gebeurtenis vult zich het mandje en verlies jij een deel van jouw positieve gevoelens (de lucht in jouw ballon). Wellicht kun jij je voorstellen dat ons mandje door alles wat wij meegemaakt hebben behoorlijk vol zit en onze ballon in meer of mindere mate leeggelopen is. Je staat niet meer in jouw eigen kracht. Zo zie je dat kinderen over het algemeen nog blij, positief en vol zelfvertrouwen zijn en naarmate we ouder worden verandert dat zienderogen. Op deze manier zeulen veel mensen onnodige ‘bagage’ met zich mee. 

 

Voorbeeld

Je gaat samenwerken met iemand en deze belazerd jou. De eventuele gevoelens die jij koppelt aan deze situatie zetten zich ergens vast in jouw lichaam. Deze verkrampen jouw weefsel. Met als gevolg dat jij gevoelens van spanning en/of stress en zelfs lichamelijke klachten ervaart. Op de ‘harde schijf’ van jouw onderbewustzijn schrijf jij jouw persoonlijke overtuigingen weg. Bijvoorbeeld: 'Ik ga nooit meer samenwerken', 'ik heb gefaald', 'ik ben niet goed genoeg', etc. Het zijn onze overtuigingen die beperkende gedachten naar ons toetrekken wanneer er zich bijvoorbeeld een nieuwe kans op samenwerking voordoet. Tegelijkertijd verlies jij zomaar een deel van jouw positieve gevoelens. Je had namelijk vertrouwen in jezelf en in die ander maar nu minder.

 

Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de innerlijke oorzaak van al jouw levensklachten volledig op lichaamsniveau in kaart gebracht en kunnen deze gericht uittesten.

 

Vervolgens leren wij jou deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen.

Body Mind Release ondersteunt jou in het verminderen en oplossen van:

Algeheel gevoel van niet lekker in je vel zitten

Negatief denken en piekeren

Angsten

Gebrek aan zelfvertrouwen

Paniekaanvallen

Traumaverwerking

Vermoeidheid

Lusteloosheid, vastzitten en tot niets komen

Niet kunnen genieten

Burn-out

Gedragsproblemen

Gevoelens van stress, spanning en onrust

Somberheid

Afhankelijkheidsgevoelens

 

Besef dat jij jouw ballast niet BENT!

Je draagt het hooguit met je mee.

Natuurlijk adviseer ik jou om altijd bij fysieke en mentale klachten eerst contact op te nemen met je huisarts.